Ügyfélszolgálat

Fontos biztonsági információk a MiniMed Veo készülékkel kapcsolatban

A Medtronic-nál elkötelezetten végezzük termékeink és szolgáltatásaink értékelését, a minőség és megbízhatóság javítását. Monitorozó rendszerünk segítségével megismertük a leggyakrabban felmerülő problémákat, melyeket szeretnénk ismertetni Önnel, illetve tanácsokat adunk pumpáink használatával kapcsolatban.

A szenzorgrafikon időtúllépése

A szenzorgrafikon időtúllépése (csak MiniMed VeoTM esetében)

Szenzorgrafikon időtúllépésének biztonsági adatai MiniMed Veo pumpák esetében (csak MMT-554 és MMT-754), szenzorhasználat és bekapcsolt alacsony cukorszint felfüggesztési funkció mellett

MiniMed Veo inzulinpumpáján beállíthatja, hogy hány percig legyenek láthatóka képernyőn a szenzorgrafikonok, mielőtt visszatérne a kezdőképernyőre.

Gyári beállításnál az alapértelmezett időkorlát: 2 perc. Ha a szenzorgrafikon időtúllépéséhez “NINCS” beállítást választott, akkor ezzel megelőzheti azt, hogy alacsony cukorszint felfüggesztési esemény után 2 órával automatikusan újrainduljon a bázisinzulin adagolása, ez vércukorszint emelkedést eredményezhet.

[Ez csak akkor történik meg, ha alacsony cukorszint felfüggesztési esemény közben a szenzorgrafikon képernyőre lép, és hagyja, hogy a képernyő megjelenítve maradjon, illetve ha a szenzorgrafikon időtúllépéséhez “NINCS”]

Ha ez történik, akkor a pumpa 3 hangjelzést ad 15 percenként, ezzel emlékezteti, hogy az inzulinadagolás fel van függesztve. Minden más riasztás normálisan működik, de a bázisadás nem indul újra addig, amíg a Szenzorgrafikon képernyő látható.

Ajánlások a szenzorgrafikon időtúllépéséhez:

 • Ne módosítsa a szenzorgrafikon időtúllépését “NINCS”.
 • Ha alacsony cukorszint felfüggesztési funkciót használ és a szenzorgrafikon időtúllépését “NINCS”, beállításra módosította, állítsa vissza az alábbi lépésekkel:
  1. Lépjen a Szenzor menübe
  2. Válassza a beállítás módosítása lehetőséget, és nyomja meg az ACT gombot
  3. Válassza a Graf.időt. lehetőséget, és nyomja meg az ACT gombot
  4. Válasszon 2, 4 vagy 6 perces beállítást (de ne válassza a “NINCS” lehetőséget), és nyomja meg az ACT gombot

Hol ellenőrizhetem az inzulinpumpám típusát?

Az inzulinpumpa típusát az állapotképernyőn vagy az inzulinpumpa hátoldalán található címkén találja meg:

Szenzorgrafikon

Mit jelent a szenzorgrafikon időtúllépési funkciója?

Ezzel a funkcióval kiválaszthatja, hogy mennyi ideig jelenjen meg a szenzorgrafikon képernyő azt követően, hogy nem nyomja tovább a gombot. A MiniMed Veo gyári alapbeállítása: 2 perc. A beállítások menüben 2 perc, 4 perc, 6 perc vagy “NINCS” lehetőséget választhat.

Miért van a pumpán „NINCS” beállítási lehetőség a szenzorgrafikon időtúllépési funkcióhoz?

A lehetőség azok kényelmét szolgálja, akik nem szeretnék megjeleníteni a szenzorgrafikon képernyőt. Mivel ez befolyásolja az alacsony cukorszint felfüggesztési funkciót, ezért nem javasoljuk a használatát.

Kapok riasztást, ha a bázisinzulin adagolása 2 óra elteltével nem indult újra?

A 2 órás időtartam leteltével nem érkezik riasztás. A pumpa azonban minden felfüggesztés során 3 hangjelzést ad 15 percenként, ezzel emlékezteti, hogy nincs inzulinadagolás. A pumpa és a szenzor minden riasztása és értesítése működik, amíg a pumpa a szenzorgrafikon képernyőt jeleníti meg.

Mit tegyek, hogy ez a jelenség ne forduljon elő?

Ez a jelenség csak akkor fordul elő, ha a szenzorgrafikon időtúllépéséhez “NINCS” beállítást választott és az alacsony cukorszint felfüggesztési funkciót használja (a MiniMed Veo pumpán).

Ha nem biztos abban, hogy a szenzorgrafikon időtúllépésének milyen beállítását választotta:

 1. Lépjen a Főmenübe
 2. Válassza a Szenzor menüt
 3. Válassza a beállítás módosítása lehetőséget, és nyomja meg az ACT gombot
 4. Válassza a Graf.időt. lehetőséget, és nyomja meg az ACT gombot
 5. Válasszon 2, 4 vagy 6 perces beállítást (de ne válassza a “NINCS”), lehetőséget), és nyomja meg az ACT gombot

MEGLAZULT A HAJTÁST TÁMASZTÓ KUPAK

A meglazult hajtástámasztó kupakra vonatkozó biztonsági adatok az összes MiniMed pumpához

A pumpát úgy terveztük, hogy elviselje, ha időnként leejtik vagy hozzáütődik valamihez. Ha ez megtörténne, akkor ellenőrizze, hogy a pumpán nincs-e repedés vagy sérülés. Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy problémáik adódtak a pumpa hajtástámasztó kupakjával (lásd az alábbi képet), szeretnénk megelőzésként tájékoztatni használóinkat, hogy miképp kerülhetik el a hasonló eseteket. A pumpa hajtástámasztó kupakja tartja helyén a pumpa motorját, ez teszi lehetővé, hogy a motordugattyú a tartálynak nyomódva adagolja az inzulint.

Ritka esetekben a kupak kimozdulhat a tartályrekesz aljából. Ez az állapot akkor jelentkezik, ha a pumpa kemény felületnek ütődve megsérült (például leejtették). Ha a meglazult hajtástámasztó kupak megnyomódik, akkor az véletlen inzulinadást eredményezhet.

Javaslatok

 • Rendszeresen vizsgálja meg a pumpáját, különösen azt követően, hogy ütés érte vagy kemény felületre esett le.
 • Ha a hajtástámasztó kupak kiáll (a fenti ábrán látható módon), ne nyomja meg ezt az alkatrészt és ne használja tovább a pumpát.

Honnan állapíthatom meg, hogy a hajtástámasztó kupak „kilazult vagy kiáll”?

Egyes vásárlók azt tapasztalták, hogy a hajtástámasztó kupak meglazult, és ritka esetekben a kupak - kemény felülettel történő ütközést követően - kiállt az inzulinpumpa oldalán. Az esetek többségében a meglazult hajtástámasztó kupak A33 vagy motorhiba riasztás váltott ki manuális feltöltés/csővezeték feltöltés közben.

Annak ellenére, hogy a hibaesély nagyon kicsi, arra kérjük, vizsgálja meg a hajtástámasztó kupakot az inzulinpumpáján.

A hajtástámasztó kupakját így találja meg:

 • Tartsa az inzulinpumpát úgy, hogy a képernyő nézzen Ön felé (a tartály nyílása/csővezeték legyen a bal alsó oldalon.)
 • A hajtástámasztó kupak egy kerek kör a pumpa jobb alsó oldalán, a kiemelkedő Medtronic MiniMed címke alatt. FONTOS: NE NYOMJA MEG EZT AZ ALKATRÉSZT az inzulinpumpán.
 • A fenti képen egy jó állapotú és egy meglazult hajtástámasztó kupakkal szerelt inzulinpumpa látható.
 • Nézze meg a hajtástámasztó kupakot:
  • Ha a hajtástámasztó kupak a helyén VAN: A kupakot nem érte ütés, és folytathatja a pumpa használatát.
  • Ha a hajtástámasztó kupak NINCS a helyén:Az inzulinpumpát nem szabad tovább használni. Cukorbetegsége kezelésére az orvosa által adott biztonsági terv szerint adja be magának az inzulininjekciókat, és hívja segélyvonalunkat.
1. ábra Megfelelő hajtástámasztó kupak. A kupak kissé besüllyed.Meglazult hajtástámasztó kupak. A kupak kiáll

 

 

 

 

 

Mit jelent az, hogy meglazult a hajtástámasztó kupak?

Az inzulinpumpa hajtástámasztó kupakja tartja a helyén az inzulinpumpa motorját, ez teszi lehetővé, hogy a motordugattyú a tartálynak nyomódva adagolja az inzulint.

Mi történhet, ha meglazul a kupak a készülékemen?

Ha a kupak meglazult, akkor annak megnyomása véletlen inzulinadagolást eredményezhet. A hajtástámasztó kupaknak minden esetben enyhén besüllyesztett helyzetben kell lennie (az ábrán látható módon). Ritka esetekben a kupak - kemény felülettel történő ütközést követően - kiállhat az inzulinpumpa oldalán.

Ha észreveszi, hogy a kupak meglazult vagy kiáll, fejezze be az inzulinpumpa használatát és hívja segélyvonalunkat. NE NYOMJA MEG A HAJTÁSTÁMASZTÓ KUPAKOT, HA AZ KIÁLL.

Melyik inzulinpumpák érintettek a kérdésben? Hol ellenőrizhetem az inzulinpumpám típusát?

A MiniMed inzulinpumpák összes típusa érintett. Az inzulinpumpa típusát az állapotképernyőn vagy az inzulinpumpa hátsó címkéjén találja meg.

Mit kell tennem, ha leejtettem az inzulinpumpámat, vagy ha kisgyermekem pumpakezelést kap és folyton leejti a pumpát? Aggódnom kell emiatt?

Mivel gyermeke biztonsága és a termék minősége is fontos számunkra, Medtronic inzulinpumpáját úgy gyártottuk, hogy megfeleljen a nemzetközi szabványoknak, ehhez az kell, hogy a készülék ellenálljon az ütéseknek és elviselje a leejtést.

Ha gyermeke sokszor leejti az inzulinpumpát, akkor időnként ellenőrizze pumpáját és kövesse az idevonatkozó eljárást:

A meglazult hajtástámasztó kupakkal járó sérülés ellenőrzéséhez ezt az eljárást kövesse:

Az inzulinpumpa leejtésére vonatkozó standard eljárás
Az inzulinpumpa leejtésére vonatkozó standard eljárás

 1. Ellenőrizze, hogy az összes csatlakozó szorosan a helyén legyen
 2. Ellenőrizze az LCD kijelzőt, a billentyűzetet és a pumpa tokját, esetleges repedést vagy sérülést keresve..
 3. Ellenőrizze az infúziós szereléket, beleértve a csőcsatlakozót és a csővezetéket is, esetleges repedést vagy sérülést keresve.
 4. Ellenőrizze az állapotképernyőt, a bázisütemeket és a többi pumpabeállítást.
 5. Indítson önellenőrzést a KIEGÉSZÍTŐK menüben.
 6. Támogatásért hívja fel a Medtronic Diabetes helyi képviseletét.

VÍZ OKOZTA KÁROSODÁS

Az összes MiniMed® VeoTM pumpa vízkárosodására vonatkozó biztonsági információk

Ahogy azt a MiniMed Veo pumpák használati útmutatójában leírtuk, ha a pumpát víz éri, az riasztást válthat ki, károsíthatja a pumpa belső elektronikáját vagy a gombok meghibásodását okozhatja. Alább megtalálja a pumpához tartozó használati utasítás idevágó részét, kérjük, olvassa el figyelmesen.

A Medtronic vízálló inzulinpumpákat készít?

MiniMed Veo inzulinpumpáink IPX7 besorolással rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a véletlen fröccsenést vagy vízbe merítést elviseli, de szándékosan ne merítse vízbe. Ez azt jelenti, hogy az inzulinpumpa megfelel a vízállósági szabványnak: 1 méter mélységig 30 percen át vízálló.

A MiniMed® 640G inzulinpumpa, megfelelően összeszerelve, behelyezett tartállyal és csővezetékkel vízálló (vízállósági besorolása IPX8) legfeljebb 3,6 méter mély vízbe merítve legfeljebb 24 órán át.

IVéletlenül inzulint öntöttem MiniMed® Veo pumpámra/pumpámba. Károsíthatja ez a pumpát?

Inzulinpumpáját úgy terveztük, hogy elviselje, ha véletlenül folyadékkal (inzulinnal vagy vízzel) kerül érintkezésbe. Ha pumpáját inzulin éri, ugyanazokat a lépéseket végezze el mintha víz fröccsent volna rá:

 1. Szárítsa meg a ház külső részét.
 2. Nyissa ki a tartálytartót és ellenőrizze, hogy a tartó és a tartály nem lett-e vizes. Ha nedvesek, akkor teljes mértékben szárítsa meg azokat, 10 percen belül attól számítva, hogy víz érte őket. A folyadékokkal, például vízzel vagy inzulinnal való érintkezés korrodálhatja a szerkezetet.
 3. Teljesen szárítsa meg a tartályt, nedvesen NE helyezze vissza a pumpába.
 4. A pumpa szárításához ne használjon forró levegőt. Ez tönkreteheti a pumpa belső elektronikáját.
 5. Ellenőrizze az elemtartót és az elemet. Ha nedvesek, hagyja őket teljesen megszáradni és csak azután használja a pumpát.
 6. Indítson el egy önellenőrzést a Kiegészítők menüben.

MiniMed® Veo inzulinpumpám elázott a legutóbbi viharban (vagy más módon), aggódnom kell?

Jóllehet, MiniMed ® Veo inzulinpumpáját nem szabad vízbe merítenie úszás, fürdés vagy egyéb vízben végzett tevékenység közben, de a pumpát úgy terveztük, hogy elviselje, ha véletlenül vízzel érintkezik - például egy váratlan zivatar során. Ha elkapja a zivatar, kövesse az alábbi utasításokat:

 1. Indítson el egy önellenőrzést a Kiegészítők menüben. Szárítsa meg a ház külső részét.
 2. Nyissa ki a tartálytartót és ellenőrizze, hogy a tartó és a tartály nem lett-e vizes. Ha nedvesek, akkor teljes mértékben szárítsa meg azokat, 10 percen belül attól számítva, hogy víz érte őket. A folyadékokkal, például vízzel vagy inzulinnal való érintkezés korrodálhatja a szerkezetet.
 3. Teljesen szárítsa meg a tartályt, nedvesen NE helyezze vissza a pumpába.
 4. A pumpa szárításához ne használjon forró levegőt. Ez tönkreteheti a pumpa belső elektronikáját.
 5. Ellenőrizze az elemtartót és az elemet. Ha nedvesek, hagyja őket teljesen megszáradni és csak azután használja a pumpát.
 6. Indítson el egy önellenőrzést a Kiegészítők menüben.

MiniMed® Veo inzulinpumpámat sportolás és edzés közben is viselem. Inzulinpumpámat a sportmelltartómba helyeztem, ezért sorozatosan izzadtság érte. Aggódnom kell emiatt? Ha igen akkor milyen megoldást javasolnak erre a helyzetre?

A folyamatos nedvesség károsíthatja a MiniMed® Veo inzulinpumpát. Bemutatunk néhány ötletet, melyek segíthetnek a nedvesség kezelésében:

Napi tevékenységek

 • Ha párás helyen lakik, gondoskodjon róla, hogy az inzulinpumpáját olyan tokban hordozza, amely beborítja, vagy tegye a zsebébe, ahol védve van a melegtől és az izzadságtól.
 • Tudatosan törekedjen arra, hogy inzulinpumpáját ne helyezze azokra a testtájékokra, ahol a legerősebben verejtékezik.
 • Ha a tenyere könnyen izzad, akkor törölje meg mielőtt megnyomná az inzulinpumpa gombjait.

Your MiniMed Veo insulin pA MiniMed® Veo inzulinpumpa vízállósági besorolása IPX7, akkor miért javasolják ügyfeleiknek, hogy válasszák le az inzulinpumpát a vízi tevékenységek előtt?

MiniMed Veo inzulinpumpáink IPX7 besorolással rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a véletlen fröccsenést vagy vízbe merítést jellemzően elviseli, de szándékosan ne merítse vízbe.

Az inzulinpumpa erős anyagból készített, masszív konstrukció, de ennek ellenére is megrepedhet. Mivel a repedést nem zárhatjuk ki teljes biztonsággal, ezért azt javasoljuk az inzulinpumpa használóinak, hogy ne merítsék szándékosan vízbe MiniMed® Veo inzulinpumpájukat.

MiniMed® 640G inzulinpumpa

Mivel a MiniMed 640G inzulinpumpa vízálló, ezért valószínűtlen, hogy a fröccsenő víz vagy a vízbe merítés kárt okozna benne. Ennek ellenére a pumpát alaposan át kell vizsgálni - repedéseket keresve - mielőtt a pumpát vízbe vinné, különösen akkor, ha a pumpa leesett vagy gyaníthatóan megsérült. A megrepedt pumpa nem vízálló.

Mivel a MiniMed 640G inzulinpumpa vízálló, ezért valószínűtlen, hogy a fröccsenő víz vagy a vízbe merítés kárt okozna benne. Ennek ellenére a pumpát alaposan át kell vizsgálni - repedéseket keresve - mielőtt a pumpát vízbe vinné, különösen akkor, ha a pumpa leesett vagy gyaníthatóan megsérült. A megrepedt pumpa nem vízálló.

A weboldal tartalma és az ott megjelenő összes információ kizárólag tájékoztatási célt szolgál, semmilyen módon nem helyettesítheti az orvosi szakvéleményt, diagnózist vagy kezelést. A közzétett betegtörténetek kizárólag az adott beteg tapasztalatait jelentik. A kezelés által kiváltott reakciók betegenként változhatnak. Mindig konzultáljon kezelőorvosával a diagnózist és a kezelést illetően, illetve győződjön meg arról, hogy megértette és gondosan követi a közölt információkat. Az inzulinpumpa, infúziós szerelék, inzulin tartály és glükóz szenzor orvostechnikai eszköz státuszú gyógyászati segédeszköz.

A Medtronic semmilyen felelősséget nem vállal a weboldalon található információk közvetlen vagy közvetett használatából eredő, vagy vélelmezett kárért és egészségkárosodásért. A javallatok, ellenjavallatok, óvintézkedések, figyelmeztetések, lehetséges mellékhatások és kockázatok felsorolását a termék használati útmutatójában találja.

FONTOS! Ügyfélszolgálati közlemény_vények beváltásaTÖBB