Terhesség tervezése

Egészséges terhesség tervezése

KIEMELT HÍREK

 • Tényezők, melyeket terhesség tervezésénél figyelembe kell venni

Megfelelő gondozással és kezeléssel az egészséges terhesség és szülés tökéletesen megvalósítható az 1-es típusú cukorbetegséggel élő nők esetében is.

Akár csak tervezi a terhességet, akár már várandós, az elkötelezettség és a gondos tervezés segíti az egészséges gyermek megszületését. 1-es típusú cukorbetegséggel élő nőknek további tényezőket is érdemes figyelembe venni a terhesség előtt, közben, illetve a szülés után.

Terhesség alatt a test megváltozik

Terhesség során a test számos olyan változáson megy keresztül, melyek befolyásolják a szervezet inzulinszükségletét, miközben létfontosságú a megfelelő vércukorszint szoros ellenőrzés alatt tartása. Ez azért kritikus, mert a várandós nőkre az alábbiak vonatkozhatnak:

 • Hipoglikémia
  A várandós nők hajlamosabbak lehetnek az alacsony vércukorszintekre, különösen éjszaka és alvás közben.*
 • Hiperglikémia
  A magas vércukorszint terhesség előtt, és az első trimeszterben növeli a vetélés, a születési rendellenességek kockázatát, illetve további kockázatokat jelenthet a babára nézve.*
 • Instabil vércukorszint
  A reggeli hányinger, az étkezés utáni hipoglikémia és a változó hormonszintek megzavarhatják a várandós nők étkezését és inzulinadási időbeosztását, így nehezebb megőrizni a céltartományon belüli értékeket, ami a babára is hatással lehet.*

Az inzulinpumpának köszönhetően egészséges kislánynak adtam életet - ami valódi csoda a számomra! Most már soha nem adnám vissza az inzulinpumpámat.

- CINDY

HIVATKOZÁSOK

 • *A referenciákat tároltuk és kérésre a rendelkezésére bocsátjuk; a szükséges másolatokért forduljon a Medtronic helyi képviseletéhez.

A weboldal tartalma és az ott megjelenő összes információ kizárólag tájékoztatási célt szolgál, semmilyen módon nem helyettesítheti az orvosi szakvéleményt, diagnózist vagy kezelést. A közzétett betegtörténetek kizárólag az adott beteg tapasztalatait jelentik. A kezelés által kiváltott reakciók betegenként változhatnak. Mindig konzultáljon kezelőorvosával a diagnózist és a kezelést illetően, illetve győződjön meg arról, hogy megértette és gondosan követi a közölt információkat. Az inzulinpumpa, infúziós szerelék, inzulin tartály és glükóz szenzor orvostechnikai eszköz státuszú gyógyászati segédeszköz.

A Medtronic semmilyen felelősséget nem vállal a weboldalon található információk közvetlen vagy közvetett használatából eredő, vagy vélelmezett kárért és egészségkárosodásért. A javallatok, ellenjavallatok, óvintézkedések, figyelmeztetések, lehetséges mellékhatások és kockázatok felsorolását a termék használati útmutatójában találja.

FONTOS! Ügyfélszolgálati közlemény_vények beváltásaTÖBB