MiniMed rendszer

MINIMED® 640G inzulinpumpa

KEMÉNYEN DOLGOZIK AZON, HOGY A VÉRCUKORSZINTJÉT KONTROLL ALATT TARTSA?

Mivel számos tényező befolyásolja a vércukorszintet, például az étrend, a testmozgás és a stressz, olyan rendszerre lehet szüksége, amely jobb kontrollt biztosít: egy intelligens rendszerre.

A MiniMed® 640G rendszer innovatív technológiát használ, hogy a jobb kontroll érdekében pontosabban utánozza azt, ahogy az egészséges hasnyálmirigy biztosítja a bázisinzulint szervezete számára.

KIEMELT HÍREK

 • Információk a MiniMed 640G-ről, a Medtronic legújabb inzulinpumpájáról

A MiniMed® 640G inzulinpumpa testre szabása

Select case colour

 • Black
 • Blue
 • Fuchsia
 • Purple
 • Grey
A SZILIKONTOK MEGRENDELÉSE

MiniMed 640G rendszerünk az alábbiakat egyesíti:

 • Korszerű védelem
 • Személyre szabott kényelem
 • Továbbfejlesztett formatervezés

A MiniMed rendszer jobb kontrollhoz1 segítheti Önt azzal, hogy korszerű védelmet biztosít a hipoglikémiás eseményekkel szemben2 és személyre szabott kényelmet biztosít a cukorbetegség egyszerűbb mindennapi kezeléséhez.

KORSZERŰ VÉDELEM

Belefáradt, hogy váratlanul leesik a vércukorszintje? Aggódik a hipoglikémia miatt?

Az alacsony vércukorszint elkerüléséhez és a jó glükózkontroll fenntartásához fontos, hogy pontosan tudja, milyenek a glükózértékei és merre tartanak.

A MiniMed 640G rendszert arra terveztük, hogy segítsen megvédeni Önt, így még nagyobb biztonságban érezheti magát.

SMARTGUARD®: Egy lépéssel közelebb a mesterséges hasnyálmirigyhez

A kizárólag általunk alkalmazott SmartGuard® technológia nyújt korszerű védelmet az egészséges hasnyálmirigy egyes funkcióit utánozva a hipoglikémiával szemben.4*

 • A szenzoros glükózértékek alapján a SmartGuard®képes 30 perccel előrejelezni az alacsony cukorszint közeledését, és automatikusan leállítja az inzulin adagolását.**
 • Amint glükózszintje helyreállt, a SmartGuard automatikusan újraindítja az inzulinadagolást***.
 • A nap folyamán több alacsony határértéket is beállíthat, hogy akkor kapjon fokozott védelmet, amikor a legnagyobb szüksége van rá.

 A dinamikusan leállított inzulinadagolás a felfüggesztés funkcióval jelentősen csökkenti a hipoglikémiás események számát.4

A felfüggesztő funkciót használó betegek 93%-a sokkal biztonságosabbnak érzi cukorbetegségük kezelését.5

A videó megtekintésével jobban megismerheti a korszerű védelem érdekében kifejlesztett, egyedülálló SmartGuard technológiánkat.

 

INTELLIGENS PUMPAFUNKCIÓK

A MiniMed 640G beépített funkciói nagyobb védelmet biztosítanak, ilyen például:

 • Az Aktív inzulin folyamatos nyomon követése révén a pumpa kijelzőjén látható a szervezetében még ható inzulin, amit a Bólus Varázsló® is számításba vesz a javaslatoknál
 • A Bólus folyamatsáv segítségével követheti a beadott bólusinzulin mennyiségét; a Bólusleállítás, révén pedig bármikor könnyedén leállíthatja a bólusadást.
 • Az Elem lemerülését előrejelző, funkció jelzi az elem közelgő lemerülését, mielőtt az még bekövetkezne.

SZEMÉLYRE SZABOTT KÉNYELEM

A cukorbetegség épp elég bonyolult dolog. Az Ön rendszere ne legyen az.

A vércukorszint rendszeres ellenőrzése. Inzulinadagok kiszámítása. Eredmények naplózása. Rengeteg dolgot kell észben tartani a napi glükózkontroll fenntartásához. A MiniMed 640G rendszer megkönnyítheti a napját.

Az Ön igényeire szabva

A MiniMed 640G inzulinpumpát úgy terveztük, hogy illeszkedjen napi életviteléhez és csökkentse a feladatok bonyolultságát az alábbiak révén:

EGYSZERŰSÉG ÉS DISZKRÉCIÓ

 

A MiniMed 640G tartozéka a CONTOUR® PLUS LINK 2.4 GB vércukormérő készülék, ami:

 • Vezeték nélküli adatátvitellel küldi a mért értékeket pumpára
 • Lehetővé teszi a távoli bólusadást
 • Feltölti a pumpa adatait a CareLink -re

A CONTOUR PLUS LINK 2.4 GB igazoltan pontos és könnyen használható

SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGE AZ INZULINADAGOK KISZÁMÍTÁSÁHOZ?

A Bólus Varázsló® képes kiszámítani, megjeleníteni a teljes számítást egyetlen képernyőn és javasolni a beadandó inzulinadagokat****, így egyszerűen megismerheti, illetve kényelmesen és pontosabban kezelheti inzulinszükségletét.

TOVÁBBFEJLESZTETT FORMATERVEZÉS

MiniMed 640G pumpa új kialakításával Ön:

Water activities A vízálló rendszernek köszönhetően élvezheti a vízi sportokat

Easy readability Éjjel-nappal könnyedén leolvashatja az adatokat a színes és állítható fényerejű képernyőről

Intuitive Könnyebben és intuitívan, kevesebb gombnyomással navigálhat

HIVATKOZÁSOK

 • 1Compared to multiple daily injections, according to the STAR 3 clinical study: Bergenstal RM, Tamborlane WV, Ahmann A, et al. Effectiveness of sensor-augmented insulin-pump therapy in type 1 diabetes. N Engl J Med. 2010;363:311–320.
 • 2Garg S, Brazg RL, Bailey TS , et al. Reduction in duration of hypoglycemia by automatic suspension of insulin delivery: the in-clinic ASPIRE study. Diabetes Tech Ther. 2012;14(3):205-209.
 • 4Bergenstal RM, Klonoff DC, Garg SK. et al. Threshold-Based Insulin-Pump Interruption for Reduction of Hypoglycemia. N Engl J Med. 2013; 369(3):224-232
 • 5Felhasználói értékelések. Iktatott adatok, Medtronic MiniMed, Inc.,Northridge, CA
 • * Guardian 2 Link és Enlite szenzor használata elengedhetetlen ahhoz, hogy a SmartGuard funkciót használhassa a MiniMed 640G inzulinpumpán. Mielőtt cukorbetegség kezelésén módosítást végeznének, ujjbegyből vett vérmintán is ellenőrizni kell az eredményt.
 • ** A dinamikus felfüggesztés funkció bizonyos feltételekkel működik: a szenzoros glükózszint kevesebb, mint 3,9 mmol/l-rel haladja meg az alsó határértéket, és előre jelezhetően 30 percen belül már csak 1,1 mmol/l-rel lesz felette ÉS a pumpa nincs refrakter periódusban.
 • ***A dinamikus visszaállítás funkció bizonyos feltételekkel működik: a szenzoros glükózszintnek legalább 1,1 mmol/l-rel az előre beállított alsó határérték felett kell lennie, és előre jelezhetően 30 percen belül már 2,2 mmol/l-rel haladja meg azt, TOVÁBBÁ az inzulinadagolás felfüggesztése legalább 30 percig tartott.
 • ****A számítás a beteg szervezetében pillanatnyilag rendelkezésre álló inzulin mennyiségén (aktív inzulin), a bevitt szénhidrát-mennyiségen, a pillanatnyi vércukorszint-értéken, illetve annak célértékén, az inzulin/szénhidrát arányon, valamint a beteg szervezetének inzulinérzékenységén alapul. Mindenekelőtt a Bolus Wizard megfelelő beállításait kell elvégezni. A használónak előbb meg kell adnia, hogy mennyi szénhidrátot fogyaszt el, mennyi a pillanatnyi vércukra, hogy a Bolus Wizard kiszámíthassa, mennyi inzulint kell beadnia.
 • Gyártáskor 3,6 méterig, 24 órán át vízálló. A vízállósági fokozat és a megfelelő használatra vonatkozó utasítások a MiniMed 640G használati útmutatójában találhatók.

 

A weboldal tartalma és az ott megjelenő összes információ kizárólag tájékoztatási célt szolgál, semmilyen módon nem helyettesítheti az orvosi szakvéleményt, diagnózist vagy kezelést. A közzétett betegtörténetek kizárólag az adott beteg tapasztalatait jelentik. A kezelés által kiváltott reakciók betegenként változhatnak. Mindig konzultáljon kezelőorvosával a diagnózist és a kezelést illetően, illetve győződjön meg arról, hogy megértette és gondosan követi a közölt információkat. Az inzulinpumpa, infúziós szerelék, inzulin tartály és glükóz szenzor orvostechnikai eszköz státuszú gyógyászati segédeszköz.

A Medtronic semmilyen felelősséget nem vállal a weboldalon található információk közvetlen vagy közvetett használatából eredő, vagy vélelmezett kárért és egészségkárosodásért. A javallatok, ellenjavallatok, óvintézkedések, figyelmeztetések, lehetséges mellékhatások és kockázatok felsorolását a termék használati útmutatójában találja.

FONTOS! Ügyfélszolgálati közlemény_vények beváltásaTÖBB