MiniMed rendszer

CareLink™ terápiamenedzsment szoftver

Terápiamendzsment szoftvereink a CareLink termékcsalád részét képezik.

KIEMELT HÍREK

 • Ismerje meg, hogyan segítgeti a CareLink szoftver cukorbetegsége kezelését

CareLink Pro

A CareLink Personal szoftver a betegek számára készült, és weboldalon keresztül futtatható. Ez a biztonságos, online szoftver letölti az adatokat a pumpáról és riportokat, jelentéseket készít, így nyomon követheti cukorbetegsége kezelésének alakulását. Amennyiben rendelkezik CONTOUR® PLUS LINK 2.4 vércukormérővel (a MiniMed® 640G inzulinpumpa rendszer részeként), akkor ennek segítségével letöltheti az adatokat a pumpájáról otthon vagy bárhol, ahol hozzáfér az internethez. Egy e-mail fiókhoz hasonlóan itt is csak regisztrálnia kell és bejelentkezhet a fiókjába.

A CareLink Pro szoftvert orvosoknak és kórházi személyzet számára fejlesztettük ki, kizárólag egészségügyi dolgozók használhatják. A pumpa-adatokból létrehozott jelentések megegyeznek a CareLink Personal jelentésekkel, de több orvosi adatot tartalmaznak. A CareLink Pro szoftvert internetes felületről kell telepíteni.

HOGYAN SEGÍTHET ÖNNEK A CARELINK PERSONAL HASZNÁLATA

 • A jobb kontroll elérésében
  Klinikai vizsgálat igazolta, hogy a CareLink Personal szoftver használata javította a kontrollt (HbA1c) a CareLink Personal szoftver nélkül használt inzulinpumpa kezeléssel összehasonlítva1. A szakorvosok azt gondolják, hogy ennek oka a “cukorbetegség ellátásáért felelős személyzettel az interneten keresztül tartott fokozott kapcsolat” volt.
 • A mintázatok és problémák könnyebb azonosításában
  A könnyen értelmezhető jelentések segíthetnek megérteni az inzulin, a szénhidrátok és a testmozgás vércukorszintre gyakorolt hatását.
 • Távoli együttműködés egészségügyi ellátójával
  A vizitek között egészségügyi ellátója a távolból megtekintheti a CareLink Personal szoftveradatokat, hogy szükség esetén módosíthasson a kezelésen.
 • A legtöbbet kihozni egyetlen szoftverből
  A CareLink a gyakran használt vércukorszintmérők széles választékával kompatibilis, így többféle mérőről is letöltheti a vércukoradatokat.
 • A teljesebb kép kialakításában
  Inzulinpumpájának folyamatos glükózmonitorozás (CGM) funkcióját használva teljes képet kap a glükózalakulási trendekről, az inzulinhasználatról, a VC mérési eredményekről, a testmozgásról stb. – mindezt egy helyen, naplózás nélkül.

Az inzulinadagolás, az étkezési szokások, a testmozgás és a gyógyszerezés vércukorszintre gyakorolt hatásának megismerése kulcsfontosságú a cukorbetegség kezelésének javításában. Az egyszerű diagramokon, grafikonokon és táblázatokban bemutatott adatok segítenek a mintázatok és problémák azonosításában. Ez segíthet Önnek és orvosának megismerni a meghatározott időszakokban jelentkező alacsony és magas vércukorszintek kiváltó okait.

Adatainak megosztása kórházával

A CareLink különleges funkciója lehetővé teszi, hogy az egészségügyi szakemberek a kórházi számítógépről közvetlenül megtekinthessék adatait. Ha a rendelő CareLink Pro szoftvert használ, akkor hozzáférést adhat nekik a fiókjához. Ezáltal saját számítógépükről csatlakozhatnak az Ön online fiókjához, így gyorsan és biztonságosan "áthúzhatják" a letöltött adatokat saját nyilvántartásukba.

CareLink jelentés

CARELINK PERSONAL JELENTÉSEK

A CareLink Personal szoftver segítségével egyszerűen nyomon követheti vércukorszintjét és a szenzoros glükózértékeket, illetve összevetheti azok változásait a napi tevékenységekkel és étkezésekkel. Az egyszerű és könnyen értelmezhető jelentések grafikonokon, táblázatokon és diagramokon mutatják meg a változások alakulását, valamint az aktuális számadatokat.

A megtekinthető jelentések típusa a feltöltött eszköz(ök)től függően eltérő lehet, az alábbi leírás azonban általános áttekintést ad a különböző jelentésekről, amelyek közül választhat.

A leggyakrabban használt jelentések:

 • Összefoglaló gyorsjelentés
  Megmutatja, hogy az inzulinadás, az étrend és a testmozgás mintái miként befolyásolják a vércukorszint értékeket, valamint a szenzoros glükózértékek alakulását heti időtartam bontásban.
 • Szenzoradat napi összevetésben
  Legfeljebb hét napos folyamatos glükózmonitorozási adatok alapján. Miután kiválasztotta annak a hét nap glükóz szenzoros adatait, melyeket nyomon szeretne követni, ez a jelentés az összehasonlítás érdekében, egymásra fektetve jeleníti meg a napi jelentéseket.
 • Szenzoradat összevetése étkezésenként
  A CareLink Personal napló és a Bólus Varázsló rögzített étkezési adatait tartalmazza.
 • Napi összegzés
  Egy napra levetítve három grafikont készít, melyek tartalmazzák a vércukormérő és a glükóz szenzor adatait, az inzulinhasználatot, a szénhidrátbevitelt és a testmozgást.

A regisztráció menete

 1. Regisztráljon a CareLink Personal weboldalán: https://carelink.minimed.eu
 2. Pumpája letöltéséhez kövesse a weboldalon megjelenő utasításokat (Ne feledje, hogy a CareLink USB-t vagy CONTOUR PLUS LINK 2.4 készülékét nem szabad csatlakoztatni addig, amíg a weboldal nem utasítja erre.)

Ezt követően a CareLink minden egyes használatánál már csak internet-hozzáférésre, CareLink USB-re (ha MiniMed Veo inzulinpumpát vagy Guardian Real-Time eszközt használ) vagy a CONTOUR PLUS LINK 2.4 vércukormérőre (ha MiniMed 640G inzulinpumpát használ) és az inzulinpumpájára lesz szüksége. Ilyen egyszerű!

Személyes adatvédelem és biztonság

A Medtronic Diabetes-nél nagy gondot fordítunk személyes adatainak védelmére. A CareLink Personal szoftver megfelel a világ legszigorúbb adatvédelmi szabályozásainak, többek között a Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) irányelveknek is. A rendszer ezen felül Secure Sockets Layer (SSL) adattitkosítási technikát is használ, amely biztosítja, hogy az adatok az átvitel során olvashatatlanok legyenek.

A CareLink Personal szoftveren gyakran biztonságosabb az adattárolás, mint az internethez kapcsolódó otthoni számítógépén. Háromszintű architektúrát használunk, mely három különálló tűzfal mögé rejti az adatokat.

© 2014 Medtronic International Trading Sarl™. Minden jog fenntartva. A weboldal egyetlen része sem reprodukálható vagy használható fel bármilyen formában vagy módon a Medtronic International Trading Sarl engedélye nélkül.
A MiniMed, a Bólus Varázsló, a SMARTGUARD, a Guardian, az Enlite és a CareLink a Medtronic Inc. és leányvállalatainak védjegyei. A CONTOUR az Ascensia Diabetes Holdings AG védjegye.

HIVATKOZÁSOK

 • 1 Corriveau EA, Durso PJ, Kaufman ED, Skipper BJ, Laskaratos LA, Heintsman KB. Effect of Carelink, an Internet-based insulin pump monitoring system, on glycaemic control in rural and urban children with Type 1 diabetes mellitus. Pediatric Diabets. 2008;9(4, pt 2):360-366.

 

A weboldal tartalma és az ott megjelenő összes információ kizárólag tájékoztatási célt szolgál, semmilyen módon nem helyettesítheti az orvosi szakvéleményt, diagnózist vagy kezelést. A közzétett betegtörténetek kizárólag az adott beteg tapasztalatait jelentik. A kezelés által kiváltott reakciók betegenként változhatnak. Mindig konzultáljon kezelőorvosával a diagnózist és a kezelést illetően, illetve győződjön meg arról, hogy megértette és gondosan követi a közölt információkat. Az inzulinpumpa, infúziós szerelék, inzulin tartály és glükóz szenzor orvostechnikai eszköz státuszú gyógyászati segédeszköz.

A Medtronic semmilyen felelősséget nem vállal a weboldalon található információk közvetlen vagy közvetett használatából eredő, vagy vélelmezett kárért és egészségkárosodásért. A javallatok, ellenjavallatok, óvintézkedések, figyelmeztetések, lehetséges mellékhatások és kockázatok felsorolását a termék használati útmutatójában találja.

FONTOS! Ügyfélszolgálati közlemény_vények beváltásaTÖBB