MiniMed rendszer

Új generációs Enlite™ szenzor

Az új generációs Enlite szenzor a Medtronic legújabb és legkisebb szenzora, melynek továbbfejlesztett funkcióit úgy alakítottuk ki, hogy kivételes kényelmet és hatékonyságot nyújtsanak Önnek.

KIEMELT HÍREK

 • Az új generációs Enlite szenzor előnyei monitoring

Új generációs Enlite szenzor
Az új generációs Enlite szenzor a Medtronic legújabb folyamatos glükózmonitorozó (CGM) szenzora.

RENDSZERÜNK NAGYOBB VÉDELMET ÉS JOBB GLÜKÓZKONTROLLT NYÚJT1

A folyamatos glükózmonitorozást a MiniMed® 640G rendszerrel és az új Guardian2 Link távadóval kombinálva a betegek az alábbi előnyöket élvezhetik

 • Nagyfokú szenzor pontosság2
 • A SmartGuard® intelligens megoldásával úgy nyújt védelmet a hipoglikémiával szemben, hogy automatikusan leállítja az inzulinadást, ha a szenzoros cukorérték előreláthatólag megközelíti az előre beállított alsó határértéket (*)
 • A felhasználók 83%-a magabiztosabbnak érezte a magas és alacsony cukorszintek kezelését a CGM rendszer használatával3

 

Továbbfejlesztett funkciók a nagyobb kényelem és hatékonyság érdekében

 • Kisebb és rugalmasabb szenzor: 80%-os méretcsökkenés a korábbi Enlite szenzorhoz képest
 • Ha a szenzorcsatlakozás megszűnik, az új Guardian 2 Link távadó akár 10 órányi adat tárolására is képes
 • Új ragasztó felület, ami segít csökkenteni a bőrirritációt
 • Megbízhatóbb szenzor- és távadócsatlakozás, ezzel csökkenthető az adatvesztés valószínűsége.

Egyszerű bevezetés

 • Bevezetés egyetlen gombnyomással
 • A tű rejtve marad a bevezetés közben
 • 90 fokos bevezetési szög

Ismerje meg jobban az új generációs Enlite bevezetését ebből a videóból.

A CGM CSÖKKENTI A HbA1c SZINTET ÉS JAVÍTJA A GLIKÉMIÁS KONTROLLT

Számos randomizált klinikai vizsgálat1,2,3 igazolta, hogy a CGM eredményeként:

 • Akár 1% HbA1c csökkenés érhető el súlyos hipoglikémia előfordulási arányának növekedése nélkül
 • Szorosabb a glikémiás kontroll
 • A betegek nagyobb számban érték el az Amerikai Diabétesz Társaság (American Diabetes Association - ADA) által javasolt HbA1c célszintet

Ezen előnyök mindegyike segíthet abban, hogy jobb kontrollt érjen el cukorbetegsége kezelésében.

Az új generációs Enlite® szenzor alkalmazása felnőtteknél és gyermekeknél is javallott, és kizárólag az alábbi Medtronic termékekkel használható: MiniMed® 640G rendszer, MiniMed®Veo rendszer, MiniMed® REAL-Time rendszer, Guardian® REAL-Time CGM rendszer, iPro2

Az új generációs Enlite®szenzor nem használható Medtronic CGMS Gold®és iPro eszközökkel.

A Guardian 2 Link távadó MiniMed® 640G inzulinpumpával, a MiniLink távadó MiniMed® Veo rendszerrel és Guardian® REAL-Time CGM rendszerrel kompatibilis.

HIVATKOZÁSOK

 • * A dinamikus felfüggesztés funkció bizonyos feltételekkel működik: a szenzoros glükózszint kevesebb, mint 3,9 mmol/l-rel haladja meg az alsó határértéket, és előre jelezhetően 30 percen belül már csak 1,1 mmol/l-rel lesz felette, TOVÁBBÁ a pumpa nem lehet a refrakter periódusban.
 • 1 Bergenstal RM, Tamborlane WV, Ahmann A, et al. Effectiveness of sensor-augmented insulin-pump therapy in type 1 diabetes. N Engl J Med. 2010;363:311–320.)
 • 2A továbbfejlesztett Enlite szenzor MARD értéke (közepes abszolút relatív eltérés) MiniMed 640G rendszerrel használva 9,1% (YSI értékkel összehasonlítva a 3. napon). Cohen O et al. Accuracy of the continuous glucose sensor used with the predictive low glucose management system. Diabetes Technol Ther 2016; 18(S1): A81-A82.
 • 3MDT belső adat a CER247 fájlban

 

A weboldal tartalma és az ott megjelenő összes információ kizárólag tájékoztatási célt szolgál, semmilyen módon nem helyettesítheti az orvosi szakvéleményt, diagnózist vagy kezelést. A közzétett betegtörténetek kizárólag az adott beteg tapasztalatait jelentik. A kezelés által kiváltott reakciók betegenként változhatnak. Mindig konzultáljon kezelőorvosával a diagnózist és a kezelést illetően, illetve győződjön meg arról, hogy megértette és gondosan követi a közölt információkat. Az inzulinpumpa, infúziós szerelék, inzulin tartály és glükóz szenzor orvostechnikai eszköz státuszú gyógyászati segédeszköz.

A Medtronic semmilyen felelősséget nem vállal a weboldalon található információk közvetlen vagy közvetett használatából eredő, vagy vélelmezett kárért és egészségkárosodásért. A javallatok, ellenjavallatok, óvintézkedések, figyelmeztetések, lehetséges mellékhatások és kockázatok felsorolását a termék használati útmutatójában találja.

FONTOS! Ügyfélszolgálati közlemény_vények beváltásaTÖBB