MiniMed rendszer

A folyamatos glükózmonitorozásról

A folyamatos glükózmonitorozás (CGM) teljes képet ad az alacsony és magas vércukorszintek feltárásával, melyeket a HbA1c és az ujjbegyes vércukormérés nem képesek megmutatni.

KIEMELT HÍREK

 • Mi a folyamatos glükózmonitorozás és hogyan segíthet Önnek

 

Glükózmonitorozási grafikon

Ha pumpája CGM funkcióját használja, akkor glükózszintjét napi 24 órában láthatja. A pumpa Guardian 2 Link távadóval és új generációs Enlite glükóz szenzorralhasználva vezeték nélküli adatátvitellel továbbítja az adatokat a MiniMed® 640G pumpára. A mért értékek 5 percenként frissülnek, és színesen jelennek meg a képernyőn. A rendszeres frissítések világos képet adhatnak cukorszintje változásairól, és kevésbé fog függeni az ujjbegyes vércukorméréstől*. Amennyiben folyamatosan kívánja használni a szenzoros funkciót, glükóz szenzorát 6 naponta cserélnie kell.

Ha napi többszöri inzulinadást használ, akkor is előnyére válhat a folyamatos glükózmonitorozás, melyet egyedülálló CGM monitorunk, a Guardian® REAL-Time CGM, használatával végezhet

A BIZONYÍTÉK

Felnőtt testére helyezett Minimed 640G inzulinpumpa

Bőséges dokumentáció igazolja a CGM előnyeit a hagyományos ujjbegyes mérés és HbA1c teszttel szemben. A vizsgálatok kimutatták:

 • A CGM négyszer annyi súlyos cukorszint-eltérést azonosít, mint a vércukor önellenőrzése1
 • A CGM jelentősen képes csökkenteni a HbA1c szintjét, és kimutatták, hogy kizárólag ujjbegyes méréshez képest akár 1%-kal is képes csökkenteni a HbA1c szintjét2
 • A CGM-ről számos publikált vizsgálat igazolta, hogy pontos eredményeket ad, így a terápia megbízható adatok alapján módosítható

MILYEN ELŐNYÖM SZÁRMAZHAT BELŐLE:

A CGM használatával kapcsolatban rengeteg anekdota és valós történet kering, melyek szereplői:

 • Szülők, akik fellélegeztek, és már nem érzik szükségét, hogy éjszaka is ellenőrizzék gyermeküket
 • Sportrajongók és diákok, akik nyugodt szívvel összpontosíthatnak a versenyekre vagy a vizsgákra
 • Elfoglalt üzletemberek, akiket semmi sem korlátoz az elfoglaltságukban, és akik kevesebb stresszel élhetik napjaikat
 • Nők, akik terhesek, vagy a terhességről gondolkodnak

A CGM korábban soha nem tapasztalt tájékozottságot ad. A NICE (National Institutes for Health and Care Excellence) pumpakezelésre vonatkozó irányelveinek elérhetőségeivel minden egyes nappal tisztább képet kaphatunk a CGM előnyeiről. A NICE gyermekek és felnőttek esetében is rendszeresen közzéteszi a folyamatos glükózmonitorozás irányelveit. Olvassa el az irányelveket, így alaposan átbeszélheti azokat egészségügyi ellátó csapatával.

FINANSZÍROZÁSI MEGOLDÁSOK

Azt szeretnénk, hogy mindenki használhassa a CGM rendszert, akinek ez hasznára válik. Azon betegek, akiknek a társadalombiztosító nem fedezi a CGM költségeit, többféle sajáterős finanszírozási modellt is választhatnak. A MiniMed® 640G pumpa 'CGM-kész' ezért a pumpa átvételekor is elkezdheti a CGM használatát, de később is bármikor megkezdheti azt. Számos lehetőség közül választhat.

Az induláshoz csak egy CGM kezdőkészletre van szüksége, amely Guardian 2 Link távadót, Guardian 2 Link töltőt, szenzor behelyező eszközt tartalmaz, valamint új generációs Enlite szenzorra. A rendelés leadásához hívja ügyfélszolgálatunkat vagy kérjen árajánlatot ezen a számon:

+36 1 889 0688

A szükséges rendelési kódok:

CGM kezdőkészlet (MMT-7730, Enlite szenzor: MMT-7008)

a szenzor bevezetése is egyszerű. Egy felmérés alapján a betegek 85%-a egyetértett abban, hogy az új generációs Enlite szenzor behelyezése fájdalommentes volt.**. A szenzor egy kisméretű távadóhoz** csatlakozik, mely korszerű rádiófrekvenciás (RF) vezeték nélküli technológia használatával továbbítja a szenzor adatait az inzulinpumpára vagy az önálló CGM monitorra (Guardian).

Az inzulinpumpa vagy a CGM monitor megjeleníti a képernyőn a cukoradatokat és trendvonalat rajzol az adatpontokból, így pontosan nyomon követheti cukorszintje alakulását, illetve azt, hogy mi befolyásolja ezt.

A képernyőn megjelenő adatok mellett beállíthatja az inzulinpumpa értesítéseihez azt, hogy hangjelzéssel vagy rezgéssel figyelmeztesse Önt, ha valószínűleg eléri, megközelíti, vagy már elérte a cukorszinthez beállított határértéket. Ezen információk ismerete segíthet elkerülni a hipo- és hiperglikémiás ingadozásokat, a vércukorszint célértékein belül maradni, csökkenteni a HbA1c szintet és elérni a jobb kontrollt.

HIVATKOZÁSOK

 • 1Kaufman FR, et al. Diabetes Care. 2001;24(12):2030-2034
 • 2Raccah D, Sulmont V, Resnik Y, et al. Incremental value of continuous glucose monitoring when starting pump therapy in patients with poorly controlled type 1 diabetes: the RealTrend Study. Diabetes Care. 2009;32(12):2245-2250
 • *A folyamatos glükózmonitorozás nem helyettesítheti a hagyományos, ujjbegyes vércukormérő eszközök által szolgáltatott információkat. Az inzulinadagolás beállításánál és a glükóz szenzor kalibrálásánál vérmintát kell venni ujjbegyből. A CGM értékek nem a közvetlen kezelési beállítások elvégzésére szolgálnak, inkább csak jelzést adnak. A kezelés bármilyen módosítását az otthoni vércukormérővel kapott adatokra, nem pedig a CGM rendszerértékekre kell alapozni.
 • ** Iktatott belső adatok; Medtronic Minimed, Inc

A Guardian&trade 2 Link távadó kizárólag MiniMed® inzulinpumpával használható

A MiniLink™ távadó MiniMed® Veo™ rendszerrel és Guardian® REAL-Time CGM rendszerrel használható

 

A weboldal tartalma és az ott megjelenő összes információ kizárólag tájékoztatási célt szolgál, semmilyen módon nem helyettesítheti az orvosi szakvéleményt, diagnózist vagy kezelést. A közzétett betegtörténetek kizárólag az adott beteg tapasztalatait jelentik. A kezelés által kiváltott reakciók betegenként változhatnak. Mindig konzultáljon kezelőorvosával a diagnózist és a kezelést illetően, illetve győződjön meg arról, hogy megértette és gondosan követi a közölt információkat. Az inzulinpumpa, infúziós szerelék, inzulin tartály és glükóz szenzor orvostechnikai eszköz státuszú gyógyászati segédeszköz.

A Medtronic semmilyen felelősséget nem vállal a weboldalon található információk közvetlen vagy közvetett használatából eredő, vagy vélelmezett kárért és egészségkárosodásért. A javallatok, ellenjavallatok, óvintézkedések, figyelmeztetések, lehetséges mellékhatások és kockázatok felsorolását a termék használati útmutatójában találja.

FONTOS! Ügyfélszolgálati közlemény_vények beváltásaTÖBB