Innováció

A Medtronic vállalatról

A cukorbetegség kezelésének átalakítása

KIEMELT HÍREK

  • A Medtronic elkötelezett a cukorbetegség kezelésének átalakításában

A Medtronic 30 éve a technológiai forradalom úttörője a cukorbetegség kezelésében. Történelmünk élénken tükrözi elkötelezettségünket és azt a víziónkat, hogy kifejlesszük a "mesterséges hasnyálmirigyet".

1983-ben elsőként álltunk elő a folyamatos inzulinadagolás ötletével, kifejlesztettük első inzulinpumpánkat, az inzulinadagolás leginnovatívabb módját, mely segít kontrollálni a cukorbetegséggel élő emberek vércukorszintjét.
A Medtronic azóta is piacvezető, kiemelkedő elismerést vívott ki magának az inzulinpumpa kezelés, a folyamatos glükózmonitorozás és adatkezelés területén.

  • Mi hoztuk forgalomba az első folyamatos glükózmonitorozó termékeket, és kizárólag mi biztosítunk az FDA jóváhagyásával rendelkező eszközöket az egészségügyi szakembereknek.
  • Azon dolgozunk, hogy az elkövetkező néhány évben forgalomba hozhassuk az első mesterséges hasnyálmirigyet.
  • Elsőként vezettük be aMiniMed®640G által biztosított integrált rendszert, mely jobb kontrollt biztosít a felhasználóknak1 , segít csökkenteni a hipoglikémiás epizódok számát2  és személyre szabott kényelmet biztosít a cukorbetegség egyszerűbb napi kezeléséhez.

Elköteleztük magunkat támogató szolgáltatásaink és eszközeink fejlesztése mellett, hogy elnyerjük betegeink bizalmát, ők pedig további önbizalmat nyerjenek. Korszerű inzulinpumpáink a folyamatos glükózmonitorozással és adatkezelő támogatással kombinálva csúcstechnológiát képviselő megoldást jelentenek a cukorbetegség kezelésében. Megoldás az 1-es típusú cukorbetegséggel élő embereknek most és a jövőben.

 

Medtronic Diabetes - az innováció útja

 

A CUKORBETEGSÉG KEZELÉSÉNEK JÖVŐJE

 

A Medtronic-nál első számú célunk a mesterséges hasnyálmirigy – vagy egy “zárt-hurok rendszer” – létrehozása, amely folyamatosan monitorozza a vércukorszintet, és mindig pontosan a megfelelő mennyiségű inzulint adagolja.

Medtronic Diabetes - A hurok bezárása

Először a MiniMed® Veo val, most pedig a MiniMed® 640G rendszerrel (a jobb kontroll érdekében innovatív technológiával pontosabban utánozza azt, ahogy az egészséges hasnyálmirigy biztosítja a bázisinzulint a szervezete számára) már nagyon közel járunk a célhoz. Tudósaink jelenleg azon dolgoznak, hogy kifejlesszék azt az inzulinadagolási eljárást, mely már egyáltalán nem igényel felhasználói beavatkozást.


Ha elvégzik a munkát, akkor kijelenthetjük, hogy sikerrel zártuk a hurkot, és világszerte emberek millióinak változtatjuk meg az életét.

HIVATKOZÁSOK

  • 1 Compared to multiple daily injections, according to the STAR 3 clinical study: Bergenstal RM, Tamborlane WV, Ahmann A, et al. Effectiveness of sensor-augmented insulin-pump therapy in type 1 diabetes. N Engl J Med. 2010;363:311–320.
  • 2 Garg S, Brazg RL, Bailey TS , et al. Reduction in duration of hypoglycemia by automatic suspension of insulin delivery: the in-clinic ASPIRE study. Diabetes Tech Ther. 2012;14(3):205-209

 

A weboldal tartalma és az ott megjelenő összes információ kizárólag tájékoztatási célt szolgál, semmilyen módon nem helyettesítheti az orvosi szakvéleményt, diagnózist vagy kezelést. A közzétett betegtörténetek kizárólag az adott beteg tapasztalatait jelentik. A kezelés által kiváltott reakciók betegenként változhatnak. Mindig konzultáljon kezelőorvosával a diagnózist és a kezelést illetően, illetve győződjön meg arról, hogy megértette és gondosan követi a közölt információkat. Az inzulinpumpa, infúziós szerelék, inzulin tartály és glükóz szenzor orvostechnikai eszköz státuszú gyógyászati segédeszköz.

A Medtronic semmilyen felelősséget nem vállal a weboldalon található információk közvetlen vagy közvetett használatából eredő, vagy vélelmezett kárért és egészségkárosodásért. A javallatok, ellenjavallatok, óvintézkedések, figyelmeztetések, lehetséges mellékhatások és kockázatok felsorolását a termék használati útmutatójában találja.

FONTOS! Ügyfélszolgálati közlemény_vények beváltásaTÖBB