Mi a hipoglikémia?

Valós történetek

A hipoglikémia okozhatja a legtöbb aggodalmat az 1-es típusú cukorbetegséggel élők számára, különösen az éjszakai órákban, amikor nehéz felismerni az alacsony vércukorszintet.

Bárki, aki 1-es típusú cukorbetegséggel él, tapasztalhat váratlanul alacsony vércukorszinteket. A cukorbetegség kezelésének egyik fő célja, hogy biztonságosan elérjük a HbA1c célszintjét a hipoglikémia (hipo) kockázatának növelése nélkül.

Olvasson valós történeteket olyan emberekről, akik 1-es típusú cukorbetegséggel élnek, és megtalálták a módját, miként érhetnek el jobb glükózkontrollt és kevesebb hipoglikémiás eseményt.

VALÓS TÖRTÉNETEK

Mi a hipoglikémia?

Kezdetben, amikor napi többszöri inzulinadást (MDI) használtam, soha nem tudtam megmondani, mikor jön a hipoglikémia. Egyszer a városban, a járdán estem össze. Még mindig emlékszem, ahogy az emberek kikerültek és továbbmentek, valószínűleg részegnek gondoltak. Egyedül kellett hazavonszolnom magamat. Sokat hallottam a pumpakezeléssel kapcsolatos pozitív tapasztalatokról, ezért egy hosszabb hipoglikémiás időszak után megkérdeztem az orvosomat, hogy kipróbálhatnám-e én is. Amióta folyamatosan inzulinpumpát használok, szinte már el is felejtettem, mi az a hipo.

- MARCO

A weboldal tartalma és az ott megjelenő összes információ kizárólag tájékoztatási célt szolgál, semmilyen módon nem helyettesítheti az orvosi szakvéleményt, diagnózist vagy kezelést. A közzétett betegtörténetek kizárólag az adott beteg tapasztalatait jelentik. A kezelés által kiváltott reakciók betegenként változhatnak. Mindig konzultáljon kezelőorvosával a diagnózist és a kezelést illetően, illetve győződjön meg arról, hogy megértette és gondosan követi a közölt információkat. Az inzulinpumpa, infúziós szerelék, inzulin tartály és glükóz szenzor orvostechnikai eszköz státuszú gyógyászati segédeszköz.

A Medtronic semmilyen felelősséget nem vállal a weboldalon található információk közvetlen vagy közvetett használatából eredő, vagy vélelmezett kárért és egészségkárosodásért. A javallatok, ellenjavallatok, óvintézkedések, figyelmeztetések, lehetséges mellékhatások és kockázatok felsorolását a termék használati útmutatójában találja.

FONTOS! Ügyfélszolgálati közlemény_vények beváltásaTÖBB