Hipoglikémia kezelése

Mi a hipoglikémia?

KIEMELT HÍREK

  • A hipoglikémiához vezető tényezők ismerete

A hipoglikémia átélése ijesztő élmény lehet, és valódi félelmet ébreszthet a jövőbeli hipoglikémiás eseményekkel szemben.

Hipoglikémia különféle okból jelentkezhet, és általában az váltja ki, ha a szervezetben túlzott mennyiségű inzulin halmozódik fel. Ez túl sok glükózt juttat a véráramból a sejtekbe, így elválasztja a szervezetet és az agyat a működésükhöz szükséges kritikus energiaforrástól.

A hipoglikémiához vezető fő tényezők közé tartozik:

  • Elhalasztott vagy kihagyott étkezések
  • Alacsony szénhidráttartalmú ételek fogyasztása, vagy az étel szénhidráttartalmának túlbecslése
  • Magas zsírtartalmú ételek
  • Túlzott mennyiségű bólus
  • Alkoholfogyasztás
  • Testmozgás
  • Nem megfelelő mennyiségű bázisinzulin

Egy hosszabb, éjszakánként is jelentkező hipoglikémiás időszak után választottam a pumpát. Egy éjszaka a barátnőm ébresztett fel, mert görcseim voltak. Bevonszolt a hideg zuhany alá, és cukrot adott. Ezután megkérdeztem az orvosomat, hogy kipróbáljam-e a pumpát, mivel sok pozitív tapasztalatról olvastam az interneten. Aztán elkezdtem használni.

- MARCO

ENYHE ÉS SÚLYOS HIPOGLIKÉMIA

A hipoglikémia (&ldquohipo”) alacsony, általában 3,5 mmol/l alatti vércukorszintre utal, a pontos érték azonban egyénenként eltérő lehet. A hipoglikémia lehet enyhe vagy súlyos.

Enyhe hipoglikémia: amikor a tünetek már észlelhetők, és a rosszabbodás megelőzhető szénhidrátot tartalmazó étel vagy ital fogyasztásával.

Súlyos hipoglikémia: mások segítségére és kórházi kezelésre is szükség lehet.

A hipoglikémiától és az alacsony vércukorszinttől való félelem oda vezethet, hogy egyes emberek, akik 1-es típusú cukorbetegséggel élnek, szándékosan magasan tartják a vércukorszintjüket, hogy elkerüljék az alacsony szinteket. Hosszú távon azonban az önindukált hiperglikémia szövődményekhez vezethet. A vércukorszint jobb kontrollja segít elkerülni a magas és alacsony vércukorszinteket.

A weboldal tartalma és az ott megjelenő összes információ kizárólag tájékoztatási célt szolgál, semmilyen módon nem helyettesítheti az orvosi szakvéleményt, diagnózist vagy kezelést. A közzétett betegtörténetek kizárólag az adott beteg tapasztalatait jelentik. A kezelés által kiváltott reakciók betegenként változhatnak. Mindig konzultáljon kezelőorvosával a diagnózist és a kezelést illetően, illetve győződjön meg arról, hogy megértette és gondosan követi a közölt információkat. Az inzulinpumpa, infúziós szerelék, inzulin tartály és glükóz szenzor orvostechnikai eszköz státuszú gyógyászati segédeszköz.

A Medtronic semmilyen felelősséget nem vállal a weboldalon található információk közvetlen vagy közvetett használatából eredő, vagy vélelmezett kárért és egészségkárosodásért. A javallatok, ellenjavallatok, óvintézkedések, figyelmeztetések, lehetséges mellékhatások és kockázatok felsorolását a termék használati útmutatójában találja.

FONTOS! Ügyfélszolgálati közlemény_vények beváltásaTÖBB