Hipoglikémia kezelése

Hipoglikémiás események minimalizálása

KIEMELT HÍREK

  • A HbA1c szint alacsonyan tartása kihívást jelent, ha nem akarjuk növelni a hipoglikémia kockázatát

HbA1c: egy fontos mutatószám, mely a cukorbetegség kezelésének hatékonyságát jelzi, a glikémiás kontroll szintjének eelenőrzéséhez az elmúlt 2-3 hónap során a vörösvértestekhez kapcsolódó glükóz mennyiségét használja.

A DCCT (Diabetes Control and Complications Trial) vizsgálat megerősítette, hogy a HbA1c-szintet mindössze 1%-kal csökkentve a mikrovaszkuláris szövődmények kockázata akár 40%-kal is csökkenthető.* A HbA1c szintjét 3 havonta ellenőrizni kell, a cél az, hogy a szintet 7% alatt vagy a kezelőorvosa által megadott értéken tartsa.*

A normál glükózérték 4,0 és 7,8 mmol/l közé esik, és Önnek is javasoljuk, hogy egy személyi vércukorszintmérő használatával történő önellenőrzéssel próbálja meg elérni ezeket a célértékeket.*

Mit mondhatnék? A pumpával többé nem a cukorbetegség ural engem, hanem én uralom a cukorbetegséget.

- TERESA

Sokak számára nehézséget jelent, hogy a HbA1c-szintet a céltartományon belül, alacsony értéken tartsák a hipoglikémia kockázatának növelése nélkül. Az inzulinpumpa kezelés lehetővé teszi az inzulinszükségletük azonnali módosítást.

Ezért fontos elérni a jó glükózkontrollt. Ehhez - a hipoglikémia előfordulásának csökkentése mellett - az alábbi eljárások kiváló módszert jelentenek:

  • Rendszeresebben és kisebb mennyiségben adagolt inzulin*
  • Vércukorszintek kiegyensúlyozása testmozgás előtt és után
  • Inzulinadag beállítása az ételek szénhidráttartalma alapján
  • Inzulinadagolás beállítása a napi tevékenységek alapján
  • A glükózszint folyamatos napi ellenőrzésével megismerni a terápia ideális alkalmazási idejét és beállításait

A HbA1c célszint elérése és fenntartása nagy kihívást jelenthet úgy, hogy közben minimalizálja a hipoglikémia kockázatát. Az inzulinpumpa kezelés lehetővé teszi, hogy az inzulinigényt a szervezet szükségleteihez igazítsa.

Mi egyebet tehet még a hipoglikémia csökkentése érdekében az, aki 1-es típusú cukorbetegséggel él?

HIVATKOZÁSOK

  • *A referenciákat tároltuk és kérésre a rendelkezésére bocsátjuk; a szükséges másolatokért forduljon a Medtronic helyi képviseletéhez.

A weboldal tartalma és az ott megjelenő összes információ kizárólag tájékoztatási célt szolgál, semmilyen módon nem helyettesítheti az orvosi szakvéleményt, diagnózist vagy kezelést. A közzétett betegtörténetek kizárólag az adott beteg tapasztalatait jelentik. A kezelés által kiváltott reakciók betegenként változhatnak. Mindig konzultáljon kezelőorvosával a diagnózist és a kezelést illetően, illetve győződjön meg arról, hogy megértette és gondosan követi a közölt információkat. Az inzulinpumpa, infúziós szerelék, inzulin tartály és glükóz szenzor orvostechnikai eszköz státuszú gyógyászati segédeszköz.

A Medtronic semmilyen felelősséget nem vállal a weboldalon található információk közvetlen vagy közvetett használatából eredő, vagy vélelmezett kárért és egészségkárosodásért. A javallatok, ellenjavallatok, óvintézkedések, figyelmeztetések, lehetséges mellékhatások és kockázatok felsorolását a termék használati útmutatójában találja.

FONTOS! Ügyfélszolgálati közlemény_vények beváltásaTÖBB