Frissen diagnosztizált betegség

Pumpa: egy lehetséges megoldás

KIEMELT HÍREK

 • Hogyan segíthet az inzulinpumpa cukorbetegségének kezelésében

Az 1-es típusú cukorbetegséggel élő emberek közül sokan a jobb glükózkontroll megvalósítása érdekében inzulinpumpát választanak a nehézségek leküzdésére.

Az inzulinpumpa kisméretű, körülbelül mobiltelefon nagyságú eszköz, melyet könnyedén hordhat az övén, a zsebében vagy akár a melltartójához rögzítve.

Az inzulinpumpa segítheti Önt és egészségügyi csapatát, hogy a kis mennyiségű, gyorshatású inzulin nappali és éjszakai adagolásával pontosabban utánozza azt, ahogy az egészséges hasnyálmirigy biztosítja a bázisinzulint a szervezet számára. Ez segítheti a szükséges inzulinadagok jobb beállítását, különösen étkezések után és az éjszakai órákban, ezzel javítva a glikémiás kontrollt.

A gyakori injekciózások helyett a pumpakezeléshez mindössze annyit kell tennie, hogy 2-3 naponta kicseréli az inzulintartályt és az infúziós szereléket.

Számos sportágat űztem, és mindig a legjobb teljesítményre törekedtem, de inzulintollakkal nehezen sikerült megvalósítani a megfelelő kontrollt.

- Simon

MIKÉNT SEGÍT A MINIMED® 640G INZULINPUMPA KONTROLLÁLNI A VÉRCUKORSZINTET?

A MiniMed® 640G inzulinpumpa használatával pontos inzulinadagolást állíthat be, így jobb glükózkontrollt érhet el, ezzel csökkentve a hiper- és hipoglikémiás események kockázatát. Az inzulinpumpa kezelés a következő előnyöket kínálja:

 • Egyszerűbb adagolás
  Az inzulinszükséglet kiszámítása összetett feladat lehet, melyhez számos különböző tényezőt figyelembe kell venni. A MiniMed 640G részeként a beépített Bólus Varázsló® funkció segít meghatározni a pontosabb adagolást azáltal, hogy a megfelelő dózis megállapításához számításba veszi a már a szervezetben lévő inzulint, az aktuális vércukorszintet, a szénhidrátbevitelt és a személyre szabott inzulinbeállításokat is.
 • Kevesebb injekció:
  A nap folyamán végig pontos mennyiségű gyorshatású inzulint adagol az infúziós szerelék, melyet 2-3 naponta egyszerűen eltávolíthat és kicserélhet.
 • Nagyobb rugalmasság:
  A MiniMed 640G inzulinpumpa azonnal beállítható sportoláshoz, betegségek alatt, vagy kis mennyiségű bólusok beadására a nassolásokhoz. Mindez injekciók beadása nélkül, egy gombnyomással könnyen elintézhető. Akár átmeneti bázisütem beállítást is választhat, mellyel arányosan csökkentheti vagy növelheti a bázisinzulin ütemét - ez a beállítás használható például sportoláshoz.
 • Kényelmesebb
  A MiniMed 640G inzulinpumpa további kényelmi funkciója a vezeték nélkül csatlakozó ujjbegyes vércukorszintmérő. A mérőeszköz automatikusan elküldi a vércukorértékeket a pumpának, ezzel még pontosabb számításokat tud végezni a Bólus varázsló. Ezen felül az adatokat digitális naplóban tárolja az inzulinadagokkal együtt.

MIKÉNT TUD SEGÍTENI A MINIMED® 640G INZULINPUMPA A MINDENNAPI ÉLETBEN

Számos klinikai vizsgálat* igazolta, hogy az 1-es típusú cukorbetegség esetén a napi többszöri inzulinadásról (MDI) inzulinpumpás kezelésre váltó betegek minden korosztályban jobb életminőségről, a kezeléssel kapcsolatban pedig nagyobb elégedettségről számoltak be.

A MiniMed® 640G inzulinpumpa segíthet fenntartani a célszinteket és csökkenteni a hipoglikémiát *. Inzulinszükségleteinek egyszerű kezelésével rugalmasabb életvitelt tesz lehetővé.

MiniMed® 640G inzulinpumpa és ételek

Az ételek központi szerepet játszanak a cukorbetegség kezelésében. Ha gyakori injekciózást alkalmaz, akkor nehézséget okozhat az elhalasztott vagy kihagyott étkezések, illetve a változatos étrendek kezelése. A MiniMed 640G inzulinpumpa segítségével az ételekhez igazodó inzulinszükséglet egyszerűbben biztosítható, például különböző bólusbeállításokat használhat az adott helyzetnek és az étkezés típusának megfelelően.

A Bólus Varázsló funkció segítségével könnyebben kiszámítható a szükséges inzulinmennyiség, mivel a program elvégzi a számítást az alábbi változók alapján: szénhidrátbevitel, vércukorszint, inzulin - szénhidrát arány és a szervezetben található aktív inzulin mennyisége. Ez biztosítja, hogy Ön pontosan annyi inzulint kapjon, amennyi a vércukorszintjének beállításához szükséges.

MiniMed® 640G inzulinpumpa és testmozgás

A rendszeres testmozgás a test és a szellem számára egyaránt fontos, ezért az orvosok többsége is ajánlja. A testmozgás a vércukorszintet is csökkentheti. A MiniMed® 640G inzulinpumpa megadja a lehetőséget, hogy a bázisinzulin ütemét a testmozgásnak megfelelően - a versenyterheléstől a kellemes sétáig - állítsa be, ezzel segít megelőzni a testmozgás során fellépő hipoglikémia kockázatát. Számos 1-es típusú cukorbetegséggel élő sportoló használ inzulinpumpát a jobb glükózkontroll elérése érdekében.

MiniMed® 640G inzulinpumpa és éjszakai hipoglikémia

A nap folyamán a bázisinzulin-igény változhat. Napi többszöri inzulinadás esetén a hosszú hatástartamú inzulinadagok általában az átlagos igényekhez igazodnak, és rendes esetben nem fedik le az ingadozásokat. A MiniMed 640G használatával az óránként változó egyéni szükségleteknek megfelelő, különböző bázisütemek állíthatók be, ami segít minimálisra csökkenteni a hipoglikémia kockázatát, különösen az éjszakai alvás idején.

Felnőtt testére helyezett Minimed 640G inzulinpumpa

 

HIVATKOZÁSOK

 • * A referenciákat tároltuk és kérésre a rendelkezésére bocsátjuk; a szükséges másolatokért forduljon a Medtronic helyi képviseletéhez.

 

A weboldal tartalma és az ott megjelenő összes információ kizárólag tájékoztatási célt szolgál, semmilyen módon nem helyettesítheti az orvosi szakvéleményt, diagnózist vagy kezelést. A közzétett betegtörténetek kizárólag az adott beteg tapasztalatait jelentik. A kezelés által kiváltott reakciók betegenként változhatnak. Mindig konzultáljon kezelőorvosával a diagnózist és a kezelést illetően, illetve győződjön meg arról, hogy megértette és gondosan követi a közölt információkat. Az inzulinpumpa, infúziós szerelék, inzulin tartály és glükóz szenzor orvostechnikai eszköz státuszú gyógyászati segédeszköz.

A Medtronic semmilyen felelősséget nem vállal a weboldalon található információk közvetlen vagy közvetett használatából eredő, vagy vélelmezett kárért és egészségkárosodásért. A javallatok, ellenjavallatok, óvintézkedések, figyelmeztetések, lehetséges mellékhatások és kockázatok felsorolását a termék használati útmutatójában találja.

FONTOS! Ügyfélszolgálati közlemény_vények beváltásaTÖBB