ÉLET A PUMPÁVAL

A diagnózis nem jelent szükségszerűen korlátozást, hogy teljes életet éljen, számos 1-es típusú cukorbetegséggel élő ember továbbra is zavartalanul folytathatja mindennapi tevékenységeit.

Kedve szerint ehet, megihat egy pohár bort a barátaival, sportolhat és körbeutazhatja a világot - mindez lehetséges, ha vércukorszintjét megfelelő kontroll alatt tartja.

Olvasson valós történeteket olyan emberekről, akik 1-es típusú cukorbetegséggel élnek, és megtalálták a módját, miként érhetnek el jobb glükózkontrollt.

Ismerje meg, miként segíthet a pumpa abban, hogy kedvére való életet élhessen és nagyobb rugalmassággal végezhesse mindennapi tevékenységeit.

VALÓS TÖRTÉNETEK

VIDEÓ LEJÁTSZÁSA

ÉLET A PUMPÁVAL

George vércukorszintjét pumpája segítségével 2010 óta jobban kontrollálja

15 éves vagyok, és 7 éve diagnosztizálták a cukorbetegségemet. Összezavarodtam és féltem, hiszen életmódomat teljesen meg kellett változtatnom. A napi többszöri inzulinadást egy szóval is összefoglalhatom: rettenetes. Ez a kezelési forma nemcsak a szabadságomtól fosztott meg, de a vércukorszintemet sem kontrollálta megfelelően. Amióta inzulinpumpát használok, a cukorbetegségem őrült pillanataitól, a kiszámíthatatlan glükózértékektől eljutottam a 6,8-as HbA1c szintig. Ez fantasztikus. A pumpa segítségével az eddiginél is spontánabb életet élhetek, nem kell követnem szigorú napirendet, azt eszem, amit akarok és a sportolás is sokkal könnyebb. A pumpa az önbizalmamat is növelte, hiszen soha nem érzem azt, hogy kimaradnék a dolgokból. Kényelmes hordani, és nem is feltűnő: úgy néz ki, mint egy telefon. Az inzulinpumpám a világot jelenti számomra. Ezt okvetlenül ki kell próbálnod!

- GEORGE

Kattintson ide, hogy megismerje George édesanyjának véleményét a cukorbetegségről és az inzulinpumpa kezelésről

 • Étkezés
  Étkezés


  Ismerje meg, hogy miként befolyásolhatja az étkezés cukorbetegségét

 • Alkohol
  Alkohol


  Ismerje meg, hogy miként befolyásolhatja az alkohol cukorbetegségét

 • Sport
  Sport


  Ismerje meg, miként kontrollálja cukorbetegségét testmozgás és sportolás közben

 • Utazás
  Utazás


  Ismerje meg, miként kontrollálhatja cukorbetegségét utazás közben

A weboldal tartalma és az ott megjelenő összes információ kizárólag tájékoztatási célt szolgál, semmilyen módon nem helyettesítheti az orvosi szakvéleményt, diagnózist vagy kezelést. A közzétett betegtörténetek kizárólag az adott beteg tapasztalatait jelentik. A kezelés által kiváltott reakciók betegenként változhatnak. Mindig konzultáljon kezelőorvosával a diagnózist és a kezelést illetően, illetve győződjön meg arról, hogy megértette és gondosan követi a közölt információkat. Az inzulinpumpa, infúziós szerelék, inzulin tartály és glükóz szenzor orvostechnikai eszköz státuszú gyógyászati segédeszköz.

A Medtronic semmilyen felelősséget nem vállal a weboldalon található információk közvetlen vagy közvetett használatából eredő, vagy vélelmezett kárért és egészségkárosodásért. A javallatok, ellenjavallatok, óvintézkedések, figyelmeztetések, lehetséges mellékhatások és kockázatok felsorolását a termék használati útmutatójában találja.

FONTOS! Ügyfélszolgálati közlemény_vények beváltásaTÖBB