Gyermekem cukorbeteg

Lenny gyermekeknek magyarázza a cukorbetegséget

KIEMELT HÍREK

  • Short video of Lenny the lion explaining diabetes to children

Lenny, az oroszlán a Medtronic diabétesz-nagykövete

Lenny vagyok, az oroszlán, a gyermekek cukorbetegséggel kapcsolatos felvilágosításának nagykövete, és a Diabétesz Junior Kupa házigazdája.

Lenny, az oroszlán számára nem okoz problémát a cukorbetegségről beszélni. Le tudja írni, mit jelent ez az állapot, miért jelentkezik egyes embereknél, mit érezhetnek a gyerekek a betegség diagnosztizálásakor, és milyen érzés lehet ezzel élni.

Lenny remekül szót ért a gyerekekkel.
Nézd és hallgasd meg Lenny-t alább.

Szia, Lenny vagyok, az oroszlán, a cukorbetegséget már egészen fiatal koromban diagnosztizálták nálam, és jelenleg inzulinpumpát használok. Amikor először kimondták a diagnózist, még semmit sem tudtam a betegségről. Később azonban minél többet megtudtam a diabéteszről, annál inkább képes lettem arra, hogy úgy éljek, akár a többi gyermek. Akár kisgyermek vagy, akár tinédzser, én segítek Neked abban, hogy jobban megismerd a diabéteszt, és megtanuld, hogyan lehet együtt élni a diabétesszel, illetve hogyan beszélj másokkal a diabéteszről. Az, hogy cukorbeteg vagy, egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem teheted meg ugyanazokat a dolgokat, mint a többi gyermek. Sőt, így még boldogabb leszel, ha részt veszel mindazokban a klassz dolgokban, amelyekből egy gyermeknek sem szabad kimaradnia! Én soha nem engedem, hogy a cukorbetegség miatt bármilyen mókából kimaradjak!

- LENNY, AZ OROSZLÁN

Ne feledd számon tartani az ételeid szénhidráttartalmát, mert ez rendkívül fontos az egészséges és aktív élethez, különösen az 1-es típusú cukorbetegséggel élő gyerekek esetében. Te vagy a legjobb szénhidrátszámolásban? Játssz az itt,elérhető „Compare the Carbs” („Szénhidrát-párosító”) játékkal, hogy elsajátítsd vagy fejleszd a szénhidrát-számolás képességét!

Lenny videója

A weboldal tartalma és az ott megjelenő összes információ kizárólag tájékoztatási célt szolgál, semmilyen módon nem helyettesítheti az orvosi szakvéleményt, diagnózist vagy kezelést. A közzétett betegtörténetek kizárólag az adott beteg tapasztalatait jelentik. A kezelés által kiváltott reakciók betegenként változhatnak. Mindig konzultáljon kezelőorvosával a diagnózist és a kezelést illetően, illetve győződjön meg arról, hogy megértette és gondosan követi a közölt információkat. Az inzulinpumpa, infúziós szerelék, inzulin tartály és glükóz szenzor orvostechnikai eszköz státuszú gyógyászati segédeszköz.

A Medtronic semmilyen felelősséget nem vállal a weboldalon található információk közvetlen vagy közvetett használatából eredő, vagy vélelmezett kárért és egészségkárosodásért. A javallatok, ellenjavallatok, óvintézkedések, figyelmeztetések, lehetséges mellékhatások és kockázatok felsorolását a termék használati útmutatójában találja.

FONTOS! Ügyfélszolgálati közlemény_vények beváltásaTÖBB