Gyermekem cukorbeteg

Pumpakezelés gyermekeknek

KIEMELT HÍREK

  • Hogyan segíthet az inzulinpumpa cukorbetegséggel élő gyermekén

A legújabb kutatások szerint* az inzulinpumpa biztonságos és hatékony eszköz lehet kisgyermekek és csecsemők számára is, amennyiben szüleik ismerik az eszközt, és motiváltak annak alkalmazására. Az inzulinpumpa segíthet az inzulin és a glükóz kiegyensúlyozásában, valamint a hipoglikémia csökkentésében.

Számos klinikai vizsgálat* igazolta, hogy az 1-es típusú cukorbetegség esetén a napi többszöri inzulinadásról inzulinpumpa kezelésre váltó betegek minden korosztályban jobb életminőségről, a kezeléssel kapcsolatban pedig nagyobb elégedettségről számoltak be.

Az inzulinpumpával kapcsolatos tájékoztató első néhány órájában ráébredtem, hogy az életünk megváltozhat. Világos volt számomra, hogy gyermekem jobb életet élhet a pumpával.

- MARTINA, ANNELI ÉDESANYJA

Miként tud segíteni a MiniMed® 640G inzulinpumpa a mindennapi életben

A MiniMed® 640G számos olyan funkcióval és beállítással rendelkezik, melyek ideálisak lehetnek a fiatalabb felhasználók számára.

  • A Bólus Varázsló® figyelembe veszi az előzőleg adagolt, és még a szervezetben lévő inzulint, így sokkal pontosabb lesz a bólus kiszámítása.
  • A gyermekzár funkció kikapcsolja a pumpa nyomógombjait, így nem lehetséges véletlenül átprogramozni az inzulinadagolást. Távirányító is rendelkezésre áll, hogy teljes mértékben a szülő kezébe helyezze a felügyeletet.

Hol viselheti a gyermekem az inzulinpumpáját?

Ez az egyik leggyakoribb kérdés, mely elsőként felmerül a szülőkben és a gyermekekben. Valójában a pumpa könnyen rögzíthető egy övre, vagy zsebben is hordható. Különféle pumpatokok is kaphatók.

Inzulinpumpa és sport? Hogyan működik?

Gyakran felmerül a kérdés, hogy viselhető-e az inzulinpumpa sportolás, tánc, buli vagy hasonló események során. Általában a pumpa csatlakoztatva maradhat anélkül, hogy zavarná a fenti tevékenységeket. A pumpa leválasztható (legfeljebb 60 percre) zuhanyzáshoz, úszáshoz vagy intenzív testmozgás esetén. Ezt követően újra csatlakoztatni kell, ha pedig egy óránál hosszabb ideig volt leválasztva, akkor lehet, hogy az (előzővel azonos) adagolást is újra be kell állítani. A szülőknek a kezelőorvossal meg kell beszélniük a gyermek számára megfelelő beállításokat.

Képes lesz a gyermekem arra, hogy normális közösségi életet éljen?

A barátokkal űzött játék és szórakozás az egyik legjobb módja annak, hogy a gyermek boldog és egészséges legyen. A MiniMed 640G inzulinpumpa segítségével a gyermek közösségi élete olyan rugalmas lehet, ahogy azt időbeosztása megengedi.

A MiniMed 640G inzulinpumpával használt infúziós szerelékek és automatikus behelyező eszközök minden korosztály (a csecsemőket is beleértve) számára elérhetők, biztosítják a hatékony inzulinadagolást, és lehetővé teszik, hogy a gyermekek folytathassák megszokott életüket.

Gyermek testére helyezett inzulinpumpa képe
Gyermek testére helyezett Minimed 640G inzulinpumpa

HIVATKOZÁSOK

  • * A referenciákat tároltuk és kérésre a rendelkezésére bocsátjuk; a szükséges másolatokért forduljon a Medtronic helyi képviseletéhez.

 

A weboldal tartalma és az ott megjelenő összes információ kizárólag tájékoztatási célt szolgál, semmilyen módon nem helyettesítheti az orvosi szakvéleményt, diagnózist vagy kezelést. A közzétett betegtörténetek kizárólag az adott beteg tapasztalatait jelentik. A kezelés által kiváltott reakciók betegenként változhatnak. Mindig konzultáljon kezelőorvosával a diagnózist és a kezelést illetően, illetve győződjön meg arról, hogy megértette és gondosan követi a közölt információkat. Az inzulinpumpa, infúziós szerelék, inzulin tartály és glükóz szenzor orvostechnikai eszköz státuszú gyógyászati segédeszköz.

A Medtronic semmilyen felelősséget nem vállal a weboldalon található információk közvetlen vagy közvetett használatából eredő, vagy vélelmezett kárért és egészségkárosodásért. A javallatok, ellenjavallatok, óvintézkedések, figyelmeztetések, lehetséges mellékhatások és kockázatok felsorolását a termék használati útmutatójában találja.

FONTOS! Ügyfélszolgálati közlemény_vények beváltásaTÖBB