Gyermekem cukorbeteg

Pumpa: egy lehetséges megoldás

KIEMELT HÍREK

  • Hogyan segíthet az inzulinpumpa gyermeke cukorbetegségének kezelésében

Az 1-es típusú cukorbetegséggel élő gyermekek közül sokan a jobb glükózkontroll megvalósítása érdekében inzulinpumpát választanak a nehézségek leküzdésére.

Az inzulinpumpa kisméretű, körülbelül mobiltelefon nagyságú eszköz, melyet könnyedén viselhet az övén, a zsebében vagy akár a ruhájához rögzítve, illetve a derékra erősített kis tokban.

Az inzulinpumpa segítheti Önt és egészségügyi csapatát, hogy a kis mennyiségű, gyorshatású inzulin nappali és éjszakai adagolásával pontosabban utánozza azt, ahogy az egészséges hasnyálmirigy biztosítja a bázisinzulint a szervezet számára. Ez segítheti a szükséges inzulinadagok jobb beállítását, különösen étkezések után és az éjszakai órákban, ezzel javítva a glikémiás kontrollt.

A gyakori injekciózások helyett a pumpakezeléshez mindössze annyit kell tennie, hogy 2-3 naponta kicseréli az inzulintartályt és az infúziós szereléket.

Guzmán ma már mindent megtehet, amit a többi gyerek: úszik, focizik és kedvenc sportját, a kosárlabdát is űzheti. Az igazság az, hogy a pumpa az egész család életén javított.

- ESTER, GUZMÁN ÉDESANYJA

Miként segít a MiniMed® 640G inzulinpumpa kontrollálni a vércukorszintet?

A MiniMed® 640G képes pontosan adagolt kis dózisokban, akár 0,025 egység inzulint biztosítani óránként, a nap 24 órájában. A pontos mennyiség úgy van beállítva, hogy biztosítsa a gyermek normális testfunkciójához szükséges, kezelőorvosa által előírt inzulinmennyiséget.

A pumpa ezen kívül lehetővé teszi:

  • Bólus Varázsló®: használatát: ez a beépített funkció segít meghatározni a pontos adagolást azzal, hogy a megfelelő dózis beállításához számításba veszi a már a szervezetben lévő inzulint, az aktuális vércukorszintet, a szénhidrátbevitelt és a személyre szabott inzulinbeállításokat.
  • A bázisinzulin beállítását testmozgás vagy betegség alatt jelentkező alacsonyabb vagy magasabb vércukorszintek kompenzálására.
  • A programozott inzulinadagolás szüneteltetését, ha a gyermek úgy dönt, hogy nem eszik, vagy nem vesz részt egy előzőleg eltervezett tevékenységben.

A weboldal tartalma és az ott megjelenő összes információ kizárólag tájékoztatási célt szolgál, semmilyen módon nem helyettesítheti az orvosi szakvéleményt, diagnózist vagy kezelést. A közzétett betegtörténetek kizárólag az adott beteg tapasztalatait jelentik. A kezelés által kiváltott reakciók betegenként változhatnak. Mindig konzultáljon kezelőorvosával a diagnózist és a kezelést illetően, illetve győződjön meg arról, hogy megértette és gondosan követi a közölt információkat. Az inzulinpumpa, infúziós szerelék, inzulin tartály és glükóz szenzor orvostechnikai eszköz státuszú gyógyászati segédeszköz.

A Medtronic semmilyen felelősséget nem vállal a weboldalon található információk közvetlen vagy közvetett használatából eredő, vagy vélelmezett kárért és egészségkárosodásért. A javallatok, ellenjavallatok, óvintézkedések, figyelmeztetések, lehetséges mellékhatások és kockázatok felsorolását a termék használati útmutatójában találja.

FONTOS! Ügyfélszolgálati közlemény_vények beváltásaTÖBB